Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Мога ли да посетя личния си лекар без записан час

Понякога при остро възникнало състояние, се налага да се видим в неотложен порядък.Ако за деня няма свободни часове, моля пишете ми, или се обадете на телефон 056801717 в работния график на амбулаторията, за да получите инструкциии за това кога да посетите кабинета, както и каво да правите докато амбулаторният Ви преглед се осъществи.

В почивни и празнични дни можете да получите помощ в дежурния кабинет на Лайф Хоспитал -Бургас.

При спешност, не се колебайте да се обадите на тел.112

Личният ми лекар извършва ли домашни посещения

Да. Ако Вие или Ваш близък е на легло, посещението в дома става след предварително записване в планов порядък след часовете за амбулаторна и профилактична дейност. Уговарянето на посещението става по телефона за ден и час според възможностите на лекаря. Желателно е да се осигури близък, който да придружи лекаря до адреса на болния. Медицинската документация (вкл рецепта) се издава при първа възможност след прегледа в кабинета в работно време на амбулаторията.

 Личния лекар не изпълнява спешна помощ на адрес. Поемането на спешните  случаи в дома на пациента, на работното място или на обществено място се осъществява чрез повикване на тел. 112 от Спешна помощ. 

Какво да правя при спешни случаи

При спешен случай  (спешно състояние е остро или внезапно възникнала промяна в здравето на човека, която изисква незабавна медицинска помощ )  трябва да се свържете с тел. 112 за изпращане на екип на Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП).

В случай на остро възникнало заболяване - в делнични дни от 20.00 до 8.00, а в почивни и празнични дни- денонощно, можете да получите медицинска помощ в дежурния кабинет на Лайф Хоспитал Бургас, тел 056875050. Лекарите в дежурния кабинет нямат право да назначават безплатни изследвания или консултации със специалист .

Мога ли да правя консултации с личния си лекар по телефона

Да. По телефона можем да обсъдим процедурни въпроси във връзка с необходими за Вас дейности- изследване, рехабилитация , издаване на документ. Можем да обсъдим резултатите от изследванията Ви. Можете да получите здравен съвет, във връзка с остро възникнал медицински проблем до осъществяването на медицински преглед.

Не е коректно , нито професионално, обаче, да се прекъсва прегледа на един пациент, за да се обсъжда състоянието на друг.

Ако искате да обсъдите нещо с мен по телефона, моля звънете ми в делнични дни в часовете извън графика за амбулаторни прегледи.

Мога ли да си запиша час за преглед по телефона

Да. На телефон 056801717 в работния ми график можете да запишете час и да получите информация, свързана с административни и други въпроси.

Как да се свържа с личния си лекар

Ако желаете да обсъдим нещо във връзка с Вашето здраве или да поговорим по административен въпрос,  пишете ми  или се обадете по телефона в работни дни, извън часовете за амбулаторни прегледи.

На телефон 056801717 в работните часове на амбулаторията можете да запишете час и да получите всякаква информация за начина на работа в практиката

Моля, не ми пишете съобщения по социалните мрежи!

 

Мога ли да получа електронна рецепта без да посетя кабинета

Да, в следните случаи:

  • Сравнително скоро сме обсъждали състоянието Ви и то е стабилно, нямате нови оплаквания. Лечението Ви е уточнено и го понасяте добре .В такъв случай, моля заявете подновяването на Вашата рецепта през секцията „Прегледи“-„Диспансерен преглед и издаване на рецепта“ и следвайте стъпките.
  • Електронна рецепта ще Ви бъде издадена и ако сме провели онлайн-консултация

Мога ли да получа направление за изследване или консултация със специалист без да посетя лекаря

Не. .Издаването на всеки един медицински документ от медицински специалист става само след среща между лекар и пациент. В рамките на тази среща пациентът описва причината за посещението -профилактичен преглед, преглед поради конкретни оплаквания, а лекарят преглежда и назначава изследвания или допълнителни консултации, ако това е необходимо.

Image